det operfekta träningspasset.


Jag har kanske varit lite irriterande träningssugen och ivrig med mina träningspass nu i januari. För er som stör er på sånt kan jag glädja er med att igår kom första jobbiga passet.
Jag var på arbetsresa på tisdagen till Helsingfors och det kanske tog ut för mycket energi av mig - eller så har jag en förkylning på gång?
Trött var jag på onsdagmorgon, men eftersom jag hade gått och lagt mig före klockan tio kvällen före så tänkte jag att det nog bara är inbillning. Svårt att veta om det är vanlig trötthet eller nåt annat klockan 6 på morgonen.
Jag var inte taggad alltså, men jag hade inte tänkt avstå från träningen för det. Så jag hinkade in kaffet och frukosten och cyklade iväg till gymmet.
Det var inte bättre när jag kom dit. Kände mig sömnig och omotiverad. Jag värmde upp med lite kettlebellsvingar och frontböj och sen tog jag itu med benpressen. Det var ju onsdag ändå...
Värmde upp först med 40 kilo och sen glömde jag att jag var trött och tänkte att vi testar 110 kilo nu. Jag har ju klarat det tidigare. Men total fail på den! Inte en centimeter flyttade den sen.
Så jag fick erkänna mig besegrad och plockade bort vikter. Stannade på 80 kilo och tog tre set på 12 repetitioner. Och det gjorde jag med djupa suckar och en massa stånkande.
Jag övervägde att sluta efter bänkpressen, men snicksnackade lite med en kompis och sen tog jag ännu och gjorde lite utfall med kettlebells. Det var också plågsamt och jobbigt så då sa jag tack och hej. Onödigt att plåga sig ännu mer. Det kändes ändå i benen att jag gjort nåt så då var jag nöjd med det.

Sen var jag gnällig hela dagen och på eftermiddagen blev jag rödbrusig och ögonen var irriterade så jag tror jag hade lite stegring där ett tag. Tacka vet jag en sambo som känner igen ynkligheten och är extra snäll med en. Då går det ju inte att vara annat än snäll tillbaks.

Det blev lyckligt slut på dagen ändå. En middag, en målad vägg och en taekwondoträning senare så var jag på gott humör.  Slutet gott, allting gott.


5 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 2. Längtar verkligen till taekwondon drar igång igen. Hur länge har du tränat taekwondo? :).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag började med karate 2002 och sen 2006 började jag med taekwondo för att min klubb bytte stil pga instruktörsbyte. :)

   Radera
  2. Jag skulle jätte gärna vilja prata mer med dig :) beundrar tjejer som tränar kampsport :) kan ju vara kul att prata med någon med gemensamt intressen. lust att prata?.

   Radera
 3. Okej har du tävlat? :) min dröm är tävla fast hör man får ganska mkt stryk haha :).

  SvaraRadera