hur svårt ska det va?

Efter en helg med mycket sömn, tidiga kvällar och stora framsteg med renoveringen så var humöret på topp imorse.
Fem över sju stämplade jag in på gymmet. Rygg är huvudtemat för måndagsträningarna och eftersom mitt mål är att klara av att göra chins så behövs sånt tränas på. Man blir ju bra på det man gör eller hur var det?

Jag började jobba i chinsställningen och värmde upp med hög hjälpvikt. Sen testade jag mig fram. 20 kg gick fint så jag minskade till 15 kg. Där klarade jag av 3 repetitioner så det var inte helt värdelöst. Sen minns jag faktiskt inte om jag prövade att minska ännu? Äsch.  Jag gjorde åtminstone ett par set till med flera repetitioner och mera hjälpvikt och sen lämnade jag maskinen och gick till chinsräcket och gjorde 3 negativa chins - alltså hoppade upp med hjälp av en pall och höll emot allt vad jag kunde på vägen ner. Note to self är att testa att göra en chin utan hjälpvikt först nästa gång innan jag är trött i musklerna. Tror nu inte på nå grymma resultat ännu.. det brukar inte hända NÅT när jag försöker dra upp mig. hmpf.

Sen försökte jag trötta ut ryggen efter bästa förmåga. Latsdrag och skivstångsrodd!

Jag slutade passet med att nöta dips i maskin. Här var jag starkare än jag trodde. Kände att tekniken var bättre än förra veckan. 10 kg hjälpvikt slutade jag på. Tycker jag känner av träningsvärken redan så jag tog väl i ordentligt gissar jag.


Tja, helt ok måndagmorgon kan jag väl säga. Känner mig törstig efter mera. Ska spara känslan på burk och öppna på onsdag!

Inspirationstips är norska tösen Susanne som driver bloggen supersterk.no. Ett fys-orakel är vad hon e!5 kommentarer:

 1. *hehe* Först när jag öppna din blogg såg jag rubriken och bilderna och tänkte SHiT vad du blivi stark sen jag såg dig sist :) Så blev jag lite avis jag som inte tränat på ett år! Men så blev jag peppad att jes snart får ja mitt gymkort tillbaka och jäklars vad de ska tränas då! Sen först ser jag att det inte är du på bilderna :) Under min mest aktiva träningskarriär innan barnen har jag lyckats med 2 chins i någo skede, kanske man sku ha det som mål igen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. haha! De va ju kul att jag kan inspirera "i misstag" ;).
   Hmm.. om du vet att du har klarat av 2 stycken borde det ju vara ett lätt mål - mentalt tänker jag? Då vet du ju att du klarar det. :)
   Lycka till! Du kanske inte kör tung styrketräning i nuläget ännu va? :)

   Radera
 2. Hej! Nope har inte tagit tillbaka gymkortet än, det är på paus januari till slut, men sen smäller det! :) Har ju dock inte tränat ordentligt på ett år..så lär ju ta rätt lång tid att bygga upp musklerna igen! Men skam den som ger sig :) Så har jag ju fitnessgurun Niemi till hjälp så månne det inte ska gå bra :) Lycka till själv!

  SvaraRadera
 3. Tänkt just fråga om det är du på bilden och sedan överösa dig med komplimanger.
  Fast snygg är du ju oavsett om du är på bild eller inte ;)

  SvaraRadera