Styrketräningen börjar nu

Jag har varit lite vilsen angående vart jag vill med träningen efter Fitnessfighten. Det var roligt under FF att köra hårt enligt ett program och faktiskt se resultat. Nu efter lite paus pga lite förkylningar och väntan på semester så känns det som att det är dags att ta sig i kragen igen och lägga upp ett mål.

Styrkelabbet.se skickade ut ett styrketräningsprogram för nån vecka sedan som jag tyckte såg tilltalande ut. "Styrketräning för ökad muskelvolym och styrka" heter det. Ett enkelt program där man kör basövningar 5 reps och 5 set. Övningarna är knäböj, bänkpress, marklyft, skivstångsrodd och militärpressar.
Det där bestämde jag mig för att börja köra nu. Det går bra att följa med tanke på att jag har gymmet på balkongen och Kim i närheten att assistera om det behövs.

Idag tog jag i så jag nästan sprack i bänkpressen. Det är en övning jag har dålig erfarenhet av - som tur så kunde Kim hjälpa en hel del.
Vikten på bänkpressen var
uppvärmning: bara stången 20 kg
varv 1: 30 kg
Sen tyckte Kim att det var nog dags att ha ännu tyngre så...
varv 2: 40 kg
varv 3: 40 kg
varv 4: 40 kg
varv 5: 40 kg

Nu är 40 kg inget att skryta med gissar jag - men här börjar vi nu. Jag orkade en ungefär själv, sen hjälpte Kim resten, men han sa att det inte var mycket.
Fantastiskt ändå hur mycket mer man kan ta i när nån hjälper och att vi körde 5 reps trots att jag sa att jag inte klarar det. Jag har mycket att lära kring hur mycket man tar i ännu kan jag konstatera.

Nu ska jag vara duktig och följa det här också, samt sköta kosten och få i mig tillräckligt med näring och så hoppas jag på resultat i nån mening sen. Säg till mig om jag kommer på andra tankar. Deal?

..och ni som har mera erfarenhet. Vad tror ni om programmet?

11 kommentarer:

 1. Du glömde varv 4 så du får börja om på nytt från 0!

  SvaraRadera
 2. Bra program tror jag, precis vad jag själv också behöver göra..öka vikterna! Har också en gym hemma som jag sällsynt besöker ( min andra hälfts) men någon gång händer det! 40 kg är inte alls illa, det är tungt tycker jag med. Någon enstaka gång har jag lyft 50 och 55. Man måste sätta det i relation till sin egen vikt också. Själv skulle jag vilja klara min egen vikt i bänken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Där hade du en poäng. Jag måste givetvis lägga upp viktmål också! :) Tack för den! :)

   Du får ta och göra nåt åt din "jag har ett gym men använder det inte"-situation Linda. ;) Men sabba inte ditt Avanciasommar-saldo. För jag gissar du ligger i täten där eller? ;)

   Radera
  2. Ja jag får nog göra nåt åt det..alt anv avancia gymmet lite mer...I täten tro jag inte nej ;), finns nog minst 20-30 andra som är flitigare än jag där, svårt att hinna den här årstiden tycker jag :)! Du får berätta här sen vad målet i bänken är och inom vilken tid :)!

   Radera
 3. Min ipad skojar med mig men skulle skriva tack för insiprationen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varsågod. :) Kul om jag kan göra det. :D

   Radera
 4. Jag gillar Styrkelabbets artiklar och träningsidér och jag tycker det där låter vettigt om man vill komma igång med styrketräning. Helt enkelt köra enkla basic övningar och inte göra det allt för komplicerat! Och just komma ihåg att använda sig av tillräckligt med vikt så att det blir utmaning för musklerna och efter hand höja vikterna när det börjar kännas för enkelt.

  Tror att du kommer få bra resultat med den där träningen! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var enkelheten som tilltalade mig eftersom jag försökt 100 gånger att styrketräna regelbundet men det har inte lyckats. Det här känns genomförbart tycker jag.
   Bra om du också tror på det - du som har koll! Tack för kommetaren! :)

   Radera
 5. Och btw, blir smått avundsjuk på ditt balkong-gym! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra att nån är avundsjuk! Det ska jag komma ihåg när jag irriterar mig över att jag inte har dendär fina sociala balkongen med blommor och fina möbler. :D

   Radera