elkris, vecka 31 och bebisfeber

Har ni sett serien  Revolution? Det handlar om att strömmen försvinner och hur livet ser ut 10 år efteråt. Det är en jättebra serie - som tyvärr lades ner efter 2 säsonger (borde vara böter på sånt förresten). Förhoppningsvis tar nån över produktionen för jag gillade verkligen serien. Nu vet ingen inte hur den slutar - men det skulle kanske ha varit bra med lite sådan info för just nu har vi elkris här på Åland.
Orsaken till elkrisen är att man kopplat ur Sverigekabeln för föreberedelsejobb för den kommande Finlandskabeln och ön går på den s.k ödrift just nu. Problemet där är att en dieselgenerator har gått sönder och därför är det svagt med reservkraftresurser. Perfekt tajmat till årets mörkaste månad!

 Samsam bidrar och tänder inte sin julbelysning i sitt fönster.Sen på tal om magen så rundar vi av vecka 31 idag. Enligt gravid-appen så har 77,5% av graviditeten passerat nu. 63 dagar till BF.
Jag märker att det blir bara mera och mera bebistankar i huvudet. Förberedelserna är i full gång mentalt. Idag var det en jätteliten gosig bebis framför oss i kassakön på S-market och jag höll på dog! Den var så liten och söt. Längtan till vår egen växte ännu en aning.
Jag har ännu inte börjat stressa upp mig för Tehy-strejken men hoppas de får ett förslag de kan acceptera snart. Strejken har pågått i 2 veckor nu och snart börjar det väl räcka tycker jag.


Ikväll ska jag göra ett  besök till taekwondoträningen. Även om jag själv inte ska röra på mig ska jag försöka få andra att göra det. Det här är bra för min sociala sida också - håller på blir lite rastlös här hemma. En stund med medlemmarna i Mariehamns taekwondoklubb piggar alltid upp. Älskar det gänget!

2 kommentarer:

  1. Spännande att bebis snart är här!! :) Kanske el"krisen" är för att du ska hålla dig lugn. ;) Bara tända ljus och mysa!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jaa, så spännande! Få se om det är en mini-Kim eller mini-Jenny. Fniss! Ja, helt klart ett ta det lugnt-tecken. Kram på dig!

      Radera