Mål: absolut wellness

Jag har inte bråttom - det har jag sagt förr. Mitt mål är att jag ska vara en jävligt hälsosam och pigg 70-åring. Redan vid 60 hoppas jag leva ett liv där hälsosamma val är något som är lika självklart som att sova på natten.
Jag tror att de bästa förändringarna kommer genom små steg. Jag tror inte på stor förändring över en natt. Det fungerar kanske en stund - men om vi pratar om ändringar vi vill ha för livet tror jag små steg är bästa taktiken.

Jag vill vara den där som väljer fruktsalladen framför gräddmunken för att jag känner att det är min kropp som vill det. Inte för någon rädsla att lägga på mig ett kilo eller att nån bredvid ska döma mig. Jag vill vara den som stiger upp tidigt på morgonen och gör min yoga-rutin för att min kropp vill ha det och för att jag kommer att ha en bättre dag då. Om 20 år är jag kanske till och med vegetarian för att jag förstått att kroppen inte mår så bra av kött. Eller så kanske jag bara väljer att endast äta ekologiskt kött. Vem vet hur det slutar!

Jag märker hur jag kommer närmare slutmålet hela tiden och det gör att jag känner mig lite mer tillfreds. Jag tror man måste låta saker mogna också. Jag har vänner som Maja och Sara som hoppade på vegetarian och eko-vågen för länge sen. Jag visste att det var nåt bra de gjorde - men jag kände också att jag inte var redo för det då. Allt har sin tid. Nu i vinter har jag kommit så långt att jag helst väljer ekologiska varianter av produkter i butik när det finns utbud. Besluten kommer av sig själv nu och det är precis så jag vill ha det. Viljan ska bara finnas där.  Egentligen handlar det om att hjärntvätta sig lite och låta tankarna gro en lång stund.

Nästa steg känner jag på mig är att se över andra saker. Ekologisk hudvård börjar låta mer och mer lockande. Kanske det blir nästa grej?
Eller ekologiska kläder? Jag köpte faktiskt en tröja i ekologisk bomull när jag var i New York! Små steg, små steg.5 kommentarer:

 1. Vilket bra inlägg. Och vilket bra mål. Jag har också börjat rikta in mig på ekologisk hudvård.

  SvaraRadera
  Svar
  1. :) Tack bästa! Säg till om du har nåt bra på gång sen. :)

   Radera
 2. Ekologisk hudvård e de bästa och ekonomiskt i längden! Kokosolja fungerar som hudkräm både för kroppen o ansiktet och dessutom som hårinpackning, leave-in balsam, deodorant mm. Arganolja har också mycket bra funktioner som hudkräm, i hårvård osv! Använder int typ nå annat mer. Plötsligt sjönk kostnaderna för hud- o hårvård när jag bytte till kokos- och arganolja! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, va bra tips! Jag har faktiskt börjat testa att ha kokosolja som ansiktskräm på nätterna och det är riktigt skönt. Har planer på att använda till resten av kroppen också, har bara glömt flytta in en burk i badrummet. ;)
   Arganolja måste jag testa också. Tack Lotta! :)

   Radera
 3. Favvo-peelingen för ansiktet fixar du enkelt med florsocker och olivolja. Blanda till lagom krämig konsistens. Följ sedan upp med en skön ansiktsmask med honung (fast sådan) och turkisk yoghurt. :) Underbart skönt!

  SvaraRadera