Mariehamns taekwondoklubb på Idrottsgalan

Igår sken rampljuset på vår lilla klubb när vi fick uppträda på Idrottsgalan här i Mariehamn. Det har varit ett hemligt projekt som vi har övat mycket på den senaste veckan. Trots förkylningar och annat. Vi hade inte mycket tid på oss att planera programmet och från den tiden vi fick förfrågan tills igår så gick nog halva tiden åt planering och justeringar. Det har varit jätteroligt att göra taekwondo från uppvisningssynvinkel och vi har haft riktigt roligt under hela tiden. Synd bara att inte alla klubbens medlemmar kunde vara med.

Vi hade lagt ihop en show på ungefär 7 minuter där vi försökte få med alla delar vi tränar: grundtekniken, sparring, former och självförsvar. Vi skojade till det med att ha Jane utklädd till en gammal mommo som blir överfallen vid busshållplatsen av två busar. Det inte busarna vet om är att det är en värsting till ninja-mommo som ger dom stryk båda två. Därefter la vi igång häftig musik där vi gjorde en sparkuppvisning med snurrsparkar, tornadokicks och hoppsparkar. Sparkuppvisningen gjordes av Sillo, mig, Kristi, Ulrika och Putte. Efter det följde en liten demonstration på sparring av Kim och Krister med Petter dom domare. Också till bra musik. Därefter visade jag och Kristi upp en taeguk. Vi hade valt taeguk 4 som vi sen lade in lite delar av taeguk 5 för att få lite flera sparkar. Sen avslutade det hela med att mommo försökte åka buss igen, men den här gången kom busarna igen och de hade flera kompisar med. Mommo fixade dom allihop - med "undead" som bakgrundsmusik. Mommo fick applåder när hon kom in andra varvet så jag tror hon uppskattades. :)

Idrottsgalan i sig var en intressant upplevelse. Jag har inte deltagit tidigare. Catering var från Indigo och det är ju aldrig fel. Deras toastskagen fick vi till förrätt och den är fullständigt underbar. Alltid. 
Andra artister förutom vi som uppträdde var också oerhört bra. Ålands musikinstitut har ju en stor hop supertalanger. Jag och Jane satt och funderade på hur många fingrar man skulle offra för att få såna sångröster som dedär tjejerna hade.
Avslutade Abba-show satt också fint när Janne Schaffer och Johan Boding teamade upp! Tummen upp för det. Vem trodde att ABBA-musik gör sig så bra med långa snygga gitarrsolon.

Ett stort tack till arrangörerna att vi fick komma och visa upp oss och tack till alla medlemmar i Mariehamns taekwondoklubb. Ni är så galet roliga att ha att göras med! Kärlek! Uppklädda och kanske en aningen nervösa.
 


 
 

Nöjda efteråt! Det här är första uppvisningen i klubbens historia och vi fxade det! Ingen bröt nåt ben och ingen grät! Bra så! Kick ass!
 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar