Sluta hacka på dig själv-inlägget!

Lyssnade en sväng på Succémorgon på radio X3M imorse och där hade Isa läst i en kvällstidning en artikel där de frågat kända kvinnor (obs bara kvinnor) om vad de hatar hos sig själva. Stön. De hade väl svarat nåt i typ med att naglarna var fula eller nåt sånt... men det har inte med saken att göra.

Jag fullständigt hatar dylika artiklar. Hatar! Plötsligt är man tillbaka till ett omklädningsrum i högstadiet där det tävlades i att hitta saker man var missnöjd med. Innerlåren för feta, magen pluffsig, röven för stor, hjulbent, kobent och allt vad man nu var.

Jag tröttnade för länge sen (länge = minst 10 år sen) på dylikt snack och gjorde en deal med mig själv. Jag skulle aldrig klaga på mig själv inför andra igen. Vad gott gör det? För det första ska man inte säga dåliga saker om sig själv högt - inget gott kommer ur det. Sen, bara för att jag tycker nåt är fult så kanske ingen annan har tänkt på det och den situationen behöver jag inte ändra på.
En annan sak jag också lovade försöka var att när någon gav mig en komplimang skulle jag helt enkelt säga tack och inte kontra med att räkna upp 10 andra saker som jag ville förbättra.

(jaja, jag har givetvis inte klarat av det till 100% men jag strävar till det åtminstone)

En sak jag har noterat att jag gjort den senaste tiden är att direkt en liten tanke som "usch vad jag känner mig pluffsig" dyker upp så överröser jag den tanken med minst 5 positiva istället. Minimera negativa tankar. Jag börjar fan bli proffs! Skriver snart en bok i ämnet tror jag.


Vad jag vill ha fram här nu:
- Sluta tänk negativa tankar om dig själv! Och gör du det - säg det ALDRIG högt för guds skull!
- Läs aldrig "vad hatar du hos dig själv"-artiklar.
- Sluta umgås med människor som ständigt klagar på sig själva - man blir som man umgås.
- Börja träna om du inte gör det redan. Allt blir bättre av det.
- Lider du hårt av det här syndromet så börja dagen med att posera i spegeln och fokusera endast på fina saker hos dig själv.
- Ingen vill höra på en gnällspik: "men jag e så feeet". Sånt går bort. Förstår ni?

4 kommentarer:

 1. Underbart!! Det finns fler som jag alltså!!?? Hade kunnat skriva vart enda ord av det där inlägget själv faktiskt =) Visst blir man rätt bra på det när man "kört" ett tag?? =)
  Tror baskemig att jag måste göra ett länkinlägg hit till detta faktiskt :p

  SvaraRadera
 2. Jyst he! Du har så rätt.

  SvaraRadera
 3. Amen! Bra skrivet. Jag talar ofta skit om mig själv, obs inte utséendet, men jag föringar ibland det jag gör. Beror kanske på ett småstadsfnomen som gör att jag inte vill att nån ska tro att jag tror att "jag är något". Jag skall nog sluta med det! Otroligt fjantigt.

  SvaraRadera