New York //första dagen

Nu sitter jag på hotellrummet igen - den här gången med ömma fötter. Jag har gått säkert 1000 km idag.
Det blev inte mycket shopping idag (tack och lov) fast jag försökte bjuda till. Jag har däremot gått och sett på mycket man kan köpa. Det blir lite väl mäktigt tror jag - till sist kändes allt överflödigt och jag behövde inget nytt. Jag gick ut från hotellet efter klockan nio och ännu klockan två och femitelva butiker efteråt gick jag tomhänt. Sen steg jag in i Topshop och där i butiken som jag aldrig brukar hitta nåt så gick jag ut med dagens enda kasse. Jag är väldigt nöjd med mina inköp.
Annars har jag haft en fin dag. Förutom gått en massa så har jag sett mycket. Många människor, många fiiiina skor och bara känt på New York-pulsen. Den var hög idag.

New York-borna är så trevliga. De hälsar på en när man går om .. jo. about that. När jag gick ut imorse så råkade jag gå förbi en hel del män och alla sjöng typ "Good mooorning" åt mig.. med en sån ton i rösten att jag undrade om jag gått ut naken. *kände mig som en köttbit*
Ja, alltså var vissa lite övertrevliga. Jag gick ett "meaaauuuww* av en kille utanför just också.
Överlag var de flesta ändå lagomtrevliga. När jag stod och kollade kartan i ett vilset ögonblick idag så stannade en New Yorkare och frågade om jag ville ha hjälp. Sen när jag sa vad jag undrade så berättade han vägen och sa "have a good day" och gick vidare. Hela tiden små gester som gör att man känner sig välkommen.


Jag har haft några kulinariska upplevelser idag, trots att min lunch blev en cupcake.
Jag skulle ta en avocadomacka på cafe Gitane som både Sandra och Sofi tipsat om i sina New York-guider, men där var det ju smetfullt så jag tog närmsta hjälp och det var ett litet cupcake bakery. Där åt jag en cocos cloud cupcake och höll på spy av att den var så söt. Till det en "medium" coffee.
Annars på tal om Sofis New York-tips så gick jag förbi Marc Jacobs bokhandel bookmarc idag. Tyvärr var det ju stängt. Bara en Marc-kopia som höll på ordna saker där. Jag orkade inte stå och vänta på att de öppnade - kanske jag kommer mig dit ännu den här resan.
Det andra Fahrman-tipset jag skulle kolla in var butiken a Second chance. Nå, det var också stängt. Typiskt. Fast jag tror nog inte det gjorde så mycket...Annat värt nämnas? JO! jag var ju till min favoritbutik Irregular Choice igen.
Skorna längst ner i vänstra hörnet funderade jag på att köpa. Och de här beibisarna. Men, det blev inget köp. Men jag älskar butiken. Så många fantasifulla skor och de som jobbar där är lika fina. De matchar skorna, både till sättet och till utseendet. Så söta.  Åker du till New York MÅSTE du gå hit. Lova!

Annat då? Skateboard-race på broadway och levande skyltdockor bland annat...
Dagens vinnare: Topshop

Dagens outfit..

Sen avslutade jag dagen med en middag på en italiensk restaurang. Bröd med god olivolja, pasta och ett jättegott vin (som for rakt upp i skallen). Jag hade turen att få fönsterbord så jag fick sitta och se ut på New Yorkarna som stressade förbi.


Ja, hoppas ni har det bra. Minnah åkte ut från idol alltså, det var ju synd. Jag gillade henne. Men hon stank väl säkert igår då.

Nu är klockan åtta här och 3 på natten där hemma. Jag ska försöka hålla mig vaken en liten stund till. Godnatt pussungar!

4 kommentarer:

 1. Du verkar ha det fantastiskt! Och de där bakverken såg ju gaaaanska goda ut... ;)
  Madde

  SvaraRadera
 2. Visst är stämningen alldeles speciell i New York? I hela USA för den delen. Det saknar jag alltid när jag kommer tillbaka till Finland från en resa till USA, alla här hemma är så torra och tråkiga. I USA håller alltid någon upp dörren, och är allmänt trevliga.

  De brukar visserligen inte mjaua åt mig, men du är också en hottis i din dagens outfit!

  SvaraRadera
 3. Jag hade resfeber till NY redan innan men nu har jag det ännu mera!! :)

  SvaraRadera
 4. Madde: Jag har det fantastiskt! :) Jag skulle helst ha smakprovat mig igenom hela sortimentet i cupcake-cafeet. Ända dåliga var att jag var inställd på lunch och då var inte en supersöt cupcake det bästa alternativet.

  Jill: Ja, lite mera vanlig artighet och öppenhet kunde vi nog klara oss bra med i Norden också. Speciellt Finland.
  Det var nog mängden ben i tightsen som jag visade som avgjorde mjauet. :) Jag tar vida byxor på mig idag.

  Soufi: Jag ska försöka leverera mera resfeber åt dig. Snart bokar du! ;)

  SvaraRadera