En uppesittarkväll som heter duga


Igår hade kattungarna sin traditionsenliga uppesittarkväll. Jag säger kattungar eftersom det var att efter att ha visat en bild på oss alla från när vi var typ 18 till min kära kollega Adde så fällde han orden:

"De är som kattungar...oj om de skulle hållas sådär små..."

:) Så från och med nu har jag bestämt att vi är en hop med kattungar. Och om vi inte var det igår så vet jag inte.. :) Jag älskar nog mina coola systrar så himla mycket. De är totalt bäst! Jag hade SÅ roligt igår. Vi träffades igår vid Ritas residens vid älvbranten.. hela hennes hus såg ut som att det var tagit ur en film. Mysigt upplyst med fackor var trädgården och innuti var huset pyntat som värsta Hus&Hem-special.
Alla kattungarna var närvarande och det var nog senast i sommar vi träffats alla på en gång. Vi njöt av gröt, glögg, vin och salta kex med goda ostar. Vi paranoidade och skvallrade och snackade skit. Bokstavligt talat. :)
Lucia-tåget var nytt för iår faktiskt. Maja var Lucia och jag och Rita tärnor. Vi sprang upp på andra våningen och sökte lämpliga kläder och till sist såg vi inte kloka ut. Lucia-kronan utgjordes av en krans som fanns upphängt i fönstret som vi sen kopplade in när vi hade tågat in i vardagsrummet. Rita fick glitter i håret och en rosa morgonrockaktig grej på sig och jag... jaa.. Maja försökte först göra mig till en arab-tärna och band med presentband fast en av Ritas små toppar över ansiktet på mig. Det funkade inte så bra så till sist tvingade Rita på mig hennes dotters lilla röda regnrock. Jag fick inte den knäppt. :P
Nå, efter att ha pysslat på en ganska lång stund, med en hel del paranoida skrattanfall så tågade vi ner och bjöd på ett lucia-nummer som heter duga. Haha. Maja improviserade en otroligt fin dikt, jag försökte sen, men jag skrattade för mycket för att få till stånd något vettigt. Rita fick oxå till en riktigt fin vers. Det blev ett ganska kort och intesivt Lucia-program... :)
Efter att vinet i flaskorna minskade så ökade intressenivån på samtalsämnena... det diskuterades allt från gamla minnen.. gamla kärleksaffäerer skrattades åt och nya karla-problem diskuterades. Viktigaste konstaterandet för kvällen var ändå att vi skulle komma ihåg att alltid stötta varann och inte döma någon i förväg...
Jag vill tacka Patricia, Minna, Rita, Maja, Heidi, Sara och Caroline .. och Sandra som kom sen på senare timmar för att ni finns och vill bara säga att ni är BÄST!
***
Sen en anektod från kvällen. just före vi avslutade kvällen genom att slå runt på Pedros. Maja befann sig ensam i Ritas kök... plötsligt hörs ett KRASCH!!!
... och strax därefter ett litet ynkligt

"... Rita?"

4 kommentarer:

 1. Ja visst var vi som söta kattungar.. värre är det nu. Men OJ så kul vi hade, när jag läste om vårt fins Luciatåg började jag gapskratta!! Fan så knäpp och sannslöst cp man kan vara... Och full blev man! jag var ju inte ens salongsberusad, jag VAR FULL, I KANONE! :)Lovely, nyårsfirande nästa tack! Har redan smygsmällt några raketer som jag köpte idag... :)

  SvaraRadera
 2. Jaa.. vi sku måst ha dehär festerna oftare. En gång per år duger ju INT ALLS! Skärpning!

  SvaraRadera
 3. He he he. Jag vet inte vad jag ska tycka om att du berättar för världen hur klumpig jag är, jag försöker faktiskt krampaktigt hålla upp ett annat sken här! ;P TACK iaf för senast.

  Du Nkby helgen? Vi Minnas sammanåka?

  SvaraRadera
 4. Maja: Jag åker faktiskt med herrskapet Widdas härifrån vasa och far int hem nå emellan.. så no ride for me.. jag antar att ni blir flera som delar bil iaf? Kolla dina foton annars från julhelgen! haha! sanslöst söta systersöner du har.. och Övergaardas gullungarna va nog så härliga också!.. och paranoid-kattungan förstås! ;)

  SvaraRadera