njuta in i det sista


Samsam testar bebis-grejer. Hon har ingen aning om vad som väntar bakom hörnet... 


3 dagar gammal magbild. 
Status: 103,9% gravid. Vecka 42 (41+3) 11 dagar förbi BF.  Förkyld. Trött som fan.

Tjena!

Ingen bebis i sikte ännu. Däremot har jag åkt på en förkylning som gör att energikurvan sjunker ännu mer per dag som går nu.

Jag måste lufta av mina tankar lite här. Skyller på hormoner sen eller nåt. hehe. Graviditet är en tid när man får höra klyschor värre än vanligt. Folk har sina fraser som man får höra när man kallpratar och så vidare. Sen finns det kända störningsmoment från gravida som det skrivs och pratas om en hel del. Exempelvis att magen verkar vara något vem som helst får känna på och så vidare. Jag är absolut inte en person som orkar reta upp mig på såna saker. Jag fattar att det är mycket som sägs som inte är nån tanke bakom överhuvudtaget. Det bara flyger ur folk. Att nån vill känna på magen har jag inte heller stört mig på - mest kanske för att det inte varit så många såna fall.

Därför blev jag nästan glad när jag kom på att jag hittat något att störa mig på. Nu vill jag inte att någon ska tro att jag går och är arg på någon specifik för att jag fått höra det. Jag fattar ju att man säger så bara för artighet..typ. Jag skriver det mera som en påminnelse för mig själv att jag inte ska gå och säga det åt nån höggravid i vecka 565 (som det känns). Det är den här ivern att berätta åt en höggravid att hon ska njuta de sista dagarna innan bebisen kommer.  Den meningen har nämligen ingen som helst logik:

1. HUR njuter man när man sover dåligt, har låg energi hela dagarna och knappt kan röra på sig? Tips emottas gärna.

2. Det går inte att njuta från något man inte upplevt. Att njuta senare av en barnfri kväll när man varit förälder en stund är en helt annan sak - men att njuta från att inte ha en bebis när man inte ens vet hur det är att ha bebis är ju hopplöst. 33 år av mitt liv har varit bebis-löst. Jag har väl njutit tillräckligt av den tillvaron nu.

3. Om njutningstipset är att sova: Det går inte att sova in sömnlösa nätter i förskott. Det finns inget sömnkonto. Så är det bara.  Jag sover allt jag kan nu eftersom jag är tröttare än tröttast. Det kommer inte att hjälpa mig någonstans sen.

4. Hur många njuuuter extra mycket på julafton innan de öppnar julklapparna? Inte många skulle jag tro. Att vänta är ingen njutning. Punkt.Så. Låt mig inte-njuta nu sista dagarna. Puss!3 kommentarer:

  1. kan ju bjuda på "int ha ju nån bebis lämna i magen ännu" :)

    SvaraRadera
  2. Tycker precis likadant. Det var ingen njutning dem sista veckorna före förlossningen! Fattar int va folk menar då di säger he��

    SvaraRadera
  3. Om det är till nån tröst så gick jag 3 veckor över beräknad tid när jag väntade T. Troligen fel i beräkningarna :-)

    SvaraRadera