motivation! Träningsmål för hösten och vintern

Alltså det här med att ha mål med sin träning. Ni har säkert hört det också. "Det är viktigt att ha ett mål så du har något att sträva efter".  Just nu i skrivande stund kommer jag på vad mitt problem har varit alltför ofta. 60% av gångerna jag lagt upp ett halvkasst mål är att det saknar betydelse för mig. Jag bryr mig egenligen inte.

Jag har ofta satt upp träningsmål och direkt jag sagt det ut högt så har jag helt tappat intresset för det och istället börjat träna nåt helt annat. Det går inte att hitta på ett mål hur som helst. Det måste betyda något för dig också. Förstås. Mening med allt ska det vara.

Sen hjälper det att ha nåt att sikta på - jag kan ju ärligt säga att jag hade inte sprungit många kilometer i år om jag inte anmält mig till Lidingöloppet. Nu funderar jag på att springa igen nästa år och då måste jag träna mera för jag vill ju ha bättre tid nästa gång.

Min motivation kring taekwondoträningen har också fått en liten boost i höst. Dels beror det på att jag själv deltar i träningarna mera aktivt nu än ifjol. Då blev det ett medvetet val att välja bort vissa träningskvällar pga renoveringen och när jag befann mig i salen så instruerade jag mest själv. Men tränar jag inte själv så märker jag inga framsteg och det är döden för motivationen.
 Sen fick  min nyfunna motivation ännu en boost när jag fick inbjudan till en gradering.
Det betyder att jag måste slipa på en hel del. Teknikerna ska slipas, fomer ska studeras och sen har jag en del svaga områden som jag vill bli bättre på.

Så - det är bara att börja jobba! Övning ger träning som vi brukar säga!Det är träning imorgonbitti förresten.. 9 o'clock!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar