Les Mills Super Saturday i Globen 2012

Kaboom! Där satt den! Det finns nog inte ett bättre sätt att starta en fin träningshöst än att gå på ett inspirerande träningskonvent. Tror inte det var många som inte var inspirerade efter helgens Super Saturday. Jag är nästan övertaggad nu!


Bäst:
Dan Cohen och Bodycombat.
Att få ha the program director himself som instruktör - det blir inte bättre. Dan är en  person som har det där lilla extra. Eller stora extra kanske. Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är. Kanske ödmjukheten och det att han inte behöver hävda sig på nåt sätt utan han bara levererar och är proffs utan ansträngning.
Det märktes också tydligt att det är han som är med och lägger ihop koreografin eftersom han instruerade så nyanserat och fick fram detaljerna som antagligen kommer att lämnas bort på många andra pass. Detaljer som bara de absolut skickligaste kan snappa upp. Kanske.
Det är också nåt speciellt med Bodycombat. Det känns som att det är en egen liten stam i Les Mills. Eller så är det bara jag som inbillar mig. Kanske alla andra pass hade samma känsla av samhörighet? Berätta gärna om du har en synpunkt.

Jag var på båda Bodycombatklasserna. Det andra passet var det en ödmjuk och glad Leon Hobro med sällskap av de två kaxiga killarna Michael Steenhouwer och Fredrik Andersson. Dessutom skuggades trion av Adam Gripenholm och Mika Juhani Kankainen. Mika (från Finland förstås) imponerade med en liten capoeira-show i mitten av passet. Han är riktigt duktigt!
Det andra passet rykte det nästan om. Killarna lyckades få upp en bra "ge allt ni har"-känsla. Ur deltagarsynpunkt tycker jag andra passet gick bättre eftersom man är mer bekant med koreografin - vilket förstås ger bättre träning. En perfekt avslutning på en bra träningsdag!


Grit:
Jag testade också på nykomlingen i Les Mills-familjen: GRIT. Det finns tre pass och vad jag förstått så var det GRIT Plyo som kördes båda gångerna. Les Mills Jr höll i trådarna här.
Passet var tuff intensiv funktionell träning utan extra pauser. Mycket jump squats och burpees blandat med styrkeövningar som knäböj, frivändningar, axelpressar och hoppande armpressar. Passet var bara 30 minuter långt, så fast det är tungt så orkar man.
Bra pass för såna som gillar enkelt, tufft och tidseffektivt!
Alla foton i det här inlägget är tagna av Martin Agfors. Mera hittas på Les Mills Nordics facebooksida.

Övriga kommentarer:
Jag har inte mycket att klaga på den här gången. Tycker allt gick smidigt, allt från att hämta instruktörs-kit till att få mat och inte ens trängsel i shoppen. Det var väl tack vare att den var öppen kvällen före också.
Maten var imponerande god också. Tummen upp!

2 kommentarer:

  1. Body combatarna är nog lite av en egen klan!

    SvaraRadera
  2. Har bara ett ord för dagen AWESOME!! Och Combat ÄR bäst..så är det...:)

    SvaraRadera