mellanmålet

När det kommer till träning och hälsa så vet de som är lite påläst att om någon påstår att en metod är bra så finns det säkert tre andra som säger tvärtom. Det finns alltid så många alternativ och man kan aldrig vara säker på att vem som har rätt.
Därför måste man helt enkelt testa själv och se vad som händer.

Mitt långsiktiga mål med livet är att nöta in så många nyttiga och hälsosamma vanor som möjligt. Göra så att jag automatiskt väljer dom hälsosamma alternativen utan ansträngning. Det här är inget jag förväntar mig att ska hända över en månad eller så. Jag har kämpat länge redan och är helt medveten om att jag säkert jobbar på det ännu om 20 år.

Idag äter jag mindre skräpmat än för 5 år sen. Jag har börjat tycka att MacDonaldsmat är osmakligt och kan blir otroligt sugen på det vegetariska alternativet. Små framsteg varje år.

Mellanmålet är en sak som det tjatats mycket om och det är säkert många som tycker det är struntprat. Jag gjorde det också för en tid sen (länge sen).  Idag strävar jag till att äta mellanmål varje dag. Efter fitnessfighten ser jag också till att mitt mellanmål innehåller proteiner.
Vad jag har märkt med de dagar jag äter mellanmål är att jag aldrig är dödshungrig vid lunchen vilket gör att jag kan ta ett sansat beslut. Har jag däremot hoppat över det - ja, då är det väldigt svårt att stå emot pommes frites-alternativet. Då går ögonen direkt mot majonnässåsen, kryddsmöret och den där extra brödskivan... och efter den måltiden inväntar jag matkomat.
När jag har ätit mellanmål så kan jag se nyktert på lunchmenyn och äta den mängd jag behöver och inte mera - vilket gör att känslan efter lunchen också blir mycket lättare. Och det är så jag vill känna mig hela tiden. Lätt*.

Där har ni en sak att testa och se om jag har rätt! Eller ni kanske hör till de där som anser att det är tvärtom?

*och då menar jag inte vikten utan att jag mår bra, känner mig pigg och magen är i balans.                       Dagens drömmellanmål. mmm. bild: inspirefitness.tumblr.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar