Angående Veckorevyns "utvikskampanj"

Ja, de flesta har väl läst om hur Veckorevyns medarbetare vikt ut sig i tidningen för att visa hur "riktiga" kvinnor ser ut.

Jag tänker inte skriva så mycket om det för det finns så många som skrivit redan. Hittade dessa fyra länkar på Lisa C's blogg. Läs!

Anna Hellsten: "Skyldigheten att vara vacker"

Isabelle Ståhl: "Snälla Veckorevyn - våga strunta i kvinnokroppen"

Hannah Arnhög: "Därför är det bra för unga tjejer att vi viker ut oss"

Rebecca Simonsson


Vad tycker ni? Jag är lite osäker på om det gör nån skillnad. Faktiskt. Jag är lite inne på samma linje som Anna och Isabelle. Byt fokus! Det är media som berättar att vi ska vara onöjda med våra kroppar. Skriv om nåt annat för guds skull, så kanske vi glömmer bort att ha komplex.

Hanna Fridén är klockren än en gång.

4 kommentarer:

 1. Det där bli jag så arg på helatiden. Varför utgås det alltid från att kvinnor har en vilja, ett intresse av att vara vackra? Redan där går det ju fel.

  SvaraRadera
 2. Exakt! Tänk om tidningarna skulle skriva om hur man lyckas bli en bra människa (inte kvinna) utan att blanda in utseende.

  SvaraRadera
 3. Jag håller med Kaaja.

  Jag bryr mig inte så mycket hur jag ser ut, i alla fall inte hur jag förväntas se ut som kvinna. Då tycker många tjejer att jag inte ta hand om mig själv, vilket är helt enkelt inte sant. Att vilja se ut som en barbiedocka och spendera flera timmar i veckan för att lyckas med det är inte detsamma som att ta hand om sig själv. Det är inget fel om man gillar det men måste alla vilja samma sak? Jag gillar att se lite "manlig" ut, det är det jag trivs med. Jag tycker inte ens det är "manligt" det är enligt samhällets föreställningar om vad som är kvinnligt som jag ser manlig ut. För min del så kan man se ut på olika sätt som kvinna och mitt sätt är bara ett av dessa...

  SvaraRadera
 4. Där hade du en bra poäng. Bara för att man väljer att lägga sin tid på annat än sitt utseende så betyder det inte att man inte tar hand om sig själv.
  Bra att du gillar och trivs med hur du ser ut! Det är huvudsaken! :)

  SvaraRadera