näthatet

Jag åkte med Viking Amorella till Stockholm igår. Eftermiddagsfärjan på en lördag. Ni kan gissa att det var många som var ute på nöjeskryssning.

Jag satt ensam och såg på alla som gick förbi på däck 8 och konstaterade att folk inte var speciellt vackra och fulla var de allihop**. Folk svor, skrattade fanatiskt, vinglade fram, tafsade på sitt sällskap, skällde ut servitriser som om de var nåt större finare sällskap (det var de inte) och det smågnabbades och flirtades. Då kom jag på att inte undra på att näthat existerar. Ska dom här människorna representera det vanliga folket så måste nog stora massan må dåligt och framför allt inte tycka så mycket om sig själv? Dessutom var de alla för dumma för att se att det var något fel på dom själva utan helt klart går allt ut över andra. I avundsjuka och svartsjuka.
Ja, sådär snabbt generaliserat då.


**för att förtydliga lite. Med mindre vackra menar jag kombinationen deras berusade uppenbarelse och hur de betedde sig (som grisar). Inte att man måste vara snygg för att accepteras.. och överviktiga kan jag dra bort. Det har inte med saken att göra.

5 kommentarer:

 1. Jaaa hördu... Vad ska man säga om det där Jenny? :)

  SvaraRadera
 2. Fast att du nämner att de var överviktiga och inte speciellt vackra har väl knappast med saken att göra?!

  SvaraRadera
 3. nä, ja vet att det kanske låter lite väl elakt. De jag tänker på är de fulla unga män som gick med byxorna hängandes och dreglade och sade "vittu" var tredje ord. I samband med hur de betedde sig så blev de mindre vackra i mina ögon.

  SvaraRadera
 4. Fint skrivet, hållet helt med dig Jenny :) Mvh en som åker över med Viking ofta och upplever samma sak..

  SvaraRadera
 5. Tack! Fint att nån håller med. Jag var lite rädd att jag var för hård där - men när jag minns tillbaka så tänker jag: näe!

  SvaraRadera