Dagens lunch


Dagens lunch är en storfavorit i huset. En ny favorit. Det började med att jag lekte med arlas pimpade creme fraiche i paprika och chili-smak och slutresultatet är väl det här då.

Först ska man ha klyftpotatis till. De får man göra hur man vill förstås - här görs de så enkelt som att vi lägger potatisbitar på en plåt, olivolja på och sen tömmer jag kryddskåpet. Det varierar från gång till gång. Sen in i ugnen.

Sedan blandar jag till min egna varian av arlas creme fraiche eftersom den inte finns i laktosfri variant. Jag blandar i laktosfri naturell creme fraiche ungefär en dl sweet chilisås. Därefter häller jag efter behag i av alla andra chilisåser som finns i kylskåpet. Sambal oelek är bra att lägga i också. Det toppar jag med en hackad chilifrukt. Blanda allt - tillsätt salt och peppar om du vill.
Därefter steker jag kycklingstrimlor. När köttet är genomstekt blandar jag i creme fraiche-såsen och låter det koka upp. 2-3 minuter fler det är klart så häller jag dit tomatklyftor av 2 tomater.

Spjutspets!

Det går också att ha hela kycklingfiléer till såsen. Det är precis lika gott!

(idag var vi tyvärr så hungriga så potatisen inte fick vara tillräckligt länge i ugnen - men sånt händer ibland)

1 kommentar:

  1. Vill man lyxa till klyftpotatis kan man först koka potatisklyftorna o sen vända dom i rejält kryddat mjöl (cayenne, svartpeppar osv) o ha dom länge i ugnen me rejält med olja. Mumsigt värre :)

    // Matnörden

    SvaraRadera