Avokado- och fetabulgur

Mitt mat-jag har vaknat igen, efter över en vila som varat i över ett halvår. Testade ett nytt recept idag som jag hittade på aftonbladet.se: Avokado- och fetabulgur. Gott blev det. Avnjut gärna med rågbröd och ett glas iskall gammal mjölk. ;) Jag märkte att bäst före hade gått, efter att ha slurpat i mig hela glaset, den var fortfarande drickbart som tur är.

Här är receptet:

Tillagningstid 15 minuter Antal portioner: 4 1 portion = 448 kcal

4 port okokt bulgur
0.5 st grönsaksbuljongtärning
200 gram ananas i bitar
1 st apelsin i bitar
2 st kiwi i skivor
2 st avokado i bitar
100 gram fetaost fett 16 %
100 gram salladsblad, gärna ruccola
4 skivor grovt lantbröd


Gör så här:Koka bulgur tillsammans med dubbel mängd vatten samt buljongtärning i 10-15 minuter. Låt bulgurn svalna. Blanda bulgur, ananas, apelsin, kiwi, avokado, smulad fetaost och salladsblad i en skål. Servera med grovt bröd.

Nu: taekwondo-träning!

3 kommentarer:

  1. "Gammal mjölk"... ha, ha... Det är en viktig del av helheten antar jag! :)

    SvaraRadera
  2. Vad är bulgur? Det låter mer som en Hollänsk bilmodell än mat. Hmm har aldrig hört tidigare.

    Widaz

    SvaraRadera
  3. Tomas: Jo, gammal mjölk ger en viss touch till det hela. Ganska obeskrivlig kontrast faktiskt. ;)

    Wideaz: Det finns i hyllan i affären bredvid couscous i vanliga fall. :) Testa vetja!
    Wikipedia säger: Bulgur är en matvara som härstammar från mellanöstern och består av durumvete som förkokats, torkats och krossats. Bulgur liknar couscous men i bulgur bevaras en större del av vetekornen, vilket gör bulgur mer närings- och fiberrikt. Bulgur är ett lättanvänt livsmedel eftersom det går fort att tillaga och är mycket lagringståligt.

    SvaraRadera