Broccolipuckar


Jag surfade in på paleoskafferiet.se häromdagen och såg ett recept på något som hette broccolipuckar med ingefära. Ibland faller jag bara för ett recept och utan att tveka bestämde jag mig för att baka ihop ett gäng puckar.

Receptet var enkelt och det gick snabbt att göra. Eller det skulle det ha gjort om jag inte fick köra tillbaka till butiken när jag saknade en ingrediens.

Receptet ser ut såhär:

DEG
150 gram broccoli
3 dl mandelmjöl
0,5 dl kokosmjöl
2 tsk mald ingefära
4 msk kokosolja
2 st ägg
0,5 dl kokosmjölk
2 nypor havssalt

DEKORATION
Efter tycke & smak sesamfrön

Såhär skriver de på paleoskafferiet:

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Smält kokosoljan
  • Rör samman följande med en sked – mandelmjöl, kokosmjöl, ingefära, havssalt, smält kokosolja, ägg och kokosmjölk – till en deg
  • Mixa broccoli
  • Häl den mixade broccolin i degen och rör ihop med en sked
  • Rulla, forma och tryck till ”puckarna”, lägg upp dem på ett bakplåtspapper (håll jämna storlekar)
  • Strö på sesamfrön och ”tryck” lite lätt så att de fastnar
  • Grädda i ugnen under 20 – 25 minuter

Nu vill man ju alltid att sånt där hälsosamt ska vara jättegott - men jag ska va ärlig och säga att de var lite torra och imponerade inte så mycket. Sen åt jag ju första som dom var. Jag har också testat en med smör på och en med ost. Då var de förstås bättre. Det handlar kanske också om att bli bekant med smaken eftersom de smakade lite speciellt.
De är ätbara och jag tänker nog äta upp dom - men jag är osäker om jag kommer att baka receptet en gång till. Vem vet - jag har kanske blivit besatt när jag ätit upp allihop?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar